11.6.07

Statul a incasat 62 milioane de euro din taxa de prima inmatriculare în primele 5 luni

Statul a încasat, în primele cinci luni ale anului, 204,74 milioane de lei (62 milioane de euro) din taxa de prima înmatriculare a autoturismelor, în conditiile în care Finantele au estimat ca, în 2007, vor colecta 766,8 milioane lei din aceasta taxa, potrivit datelor furnizate de minister agentiei NewsIn.

Finantele vor modifica taxa de înmatriculare auto, prin depunerea unei alte formule de calcul, agreate de Comisia Europeana, în Parlament. Noua varianta a taxei va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2008.

Comisia Europeana a declansat, printr-o scrisoare de notificare, procedura de încalcare a tratatului (infrigement) împotriva României din cauza taxei de înmatriculare auto. La începutul lunii mai, Finantele au raspuns Comisiei printr-o scrisoare în care au prezentat principiile pe baza carora va fi formulata noua grila de calcul.

Aceste principii raspund, însa, doar uneia dintre cele doua solicitari ale Comisiei, respectiv celei privitoare la nivelul taxei pentru masinile vechi. Ulterior, expertii ministerului au avut mai multe runde discutii cu specialistii europeni, iar, în prezent, asteapta un raspuns al forului european cu privire la modificarile propuse.

Niciun comentariu: