15.5.07

Statul ia taxa de prima inmatriculare insa nu are ce face cu ea

Statul le ia romanilor taxa de prima inmatriculare pe principiul: strângem banii şi mai apoi vedem apoi ce facem cu ei. Un principiu care contravine insa Constitutiei Roamniei.
Oficial, reprezentantii Ministerului de Finanţe susţin că banii din taxa de prima inmatriculare se vor duce pe proiecte de mediu. Insa la Ministerul Mediului nu sunt proiecte care să se bazeze pe banii din obtinuti prin aplicarea taxei de prima inmatriculare. Ministrul Mediului şi în acelaşi timp initiatorul legii care a introdus taxa de inmatriculare a declarat insa ca banii stransi din taxa nu ajung la mediu. Reprezentantii de la Ministerul Finantelor ridică si ei din umeri nestiind ce sa faca cu banii deoarece ei doar strang taxa de prima inmatriculare, nu o chletuie.

Banii stransi din taxa de prima inmatriculare ar trebui sa mearga sa finanteze proiectele de la ministerul mediului. Insa, mai exact nimeni nu stie ce se va întampla cu cele 230 de milioane de euro cat se preconizează să se strângă până la sfărşitul anului din taxa de prima inmatriculare. De altfel numai în primul trimestru s-au adunat deja 27 milioane euro. Problema este cu atat mai grava cu cat, chiar articolul 139 din Constituţie precizează ca nu pot fi incasati bani de la populatie fara a avea o destinatie pentru ei.

Dar asa este la romani, mai intai punem masa si mai apoi asteptam sa ni se faca foame, mai intai adunam taxa de prima inmatriculare si dupa aceea vedem pe cine mai captusim cu ea.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Această taxa de prima inmatriculare, ca multe altele nu are alt obiect decat de a mari bugetul sfartecat prin impozitarea unică de 16%. Petroliberalii au introdus o sumedenie de taxe si impozite pentru ca apoi sa se laude cât de bună este impozitarea unica pe venituri.
Nu am auzit de o masura care sa conduca la imbunatatirea vietii saracilor, pensionarilor, celor fără locuinţă şi multi altii.
Taxa de prima inmatriculare e prost gestionata si foarte prost primita de popor, daca nu ofera mai repede legea pentru noua taxa de prima inmatriculare vor avea probleme mari.

Anonim spunea...

TRAIM IN ROMANIA !!! Taxa de prima inmatriculare nu se modifica, vom plati cu totii ambitiile ministrilor guvernului... Guvern care exista pe baza voturilor noastre. Taxa de prima inmatriculare e hoata, ne fura banii din buzunar...